Борислав Керчев Завърших Технологичния институт в Корк през 2010 г. със специалност Разработка на софтуер. Няколко месеца след дипломирането си се върнах в България и започнах кариерата си в ИТ индустрията от възможно най-ниската позиция като агент на кол центъра в Adecco. Оттогава съм работил за много различни малки компании тук и в България, Великобритания, Чехия. Някои от тези компании са Buchanan Technologies със седалище в Америка, Atacama със седалище в Чехия, Capita UK (най-голямата финансова компания във Великобритания) Някои от качествата, които придобих през годините, са: Сървърна администрация, Автоматизация, Автоматизация, MS SQL концепции и ежедневни дейности както работа по проекти, така и като технически асистент и администратор. През последните 3 години, прекарани в Обединеното кралство, работех предимно и главно с езика SQL, който ще разгледаме в този курс, преподаван от мен.

Светлин Атанасов е професионалист, системен администратор над 5 години, с голям опит в изграждането и управлението на IT мрежи и управление на данни. Започнал е кариерата си в магазин за продажба и ремонт на компютри, а днес е вишист по специалност Информационна сигурност, притежава сертификат CCNA и Microsoft Server 2012. Възпитаник е на Софийска математическа гимназия.

Елин Колев е специалист, занимаващ се с информационна сигурност и криптография повече от 10 години. Завършил е магистратура със специализация „Компютърни системи и мрежи“. Притежава следните сертификати: ITIL Foundation for IT Service management, Cryptographic security administrator, Linux Professional Institute – LPIC 2, Certified Ethical Hacker CEH. Притежава богат опит при предоставянето на удостоверителни услуги, Регламент (ЕС) № 910/2014, Закон за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, работа с криптографски устройства – smart cards, Hardware Security Module (HSM), както и изграждането на системи, базирани на Public Key Infrastructure.
От 6 години провежда обучения, свързани с електронно подписване на документи, създаване и валидиране на квлаифициран електронен подпис.

Тодор Тодоров е професионалист с над 20 годишен опит в ИТ сферата като е преминал от асемблиране и ремонт на компютърни системи , изграждане на мрежи , поддръжка на сървърни системи и така до системно администриране. Притежава сертификати от Cisco, IBM, Fujitsu, HP.

Йордан Стоянов има 4 години професионален опит в областта на ръчното софтуерно тестване. Работил е по проекти в частния и държавния сектор, като по този начин се е научил да анализира техническа документация, от която да изготвя и поддържа процесите свързани със софтуерното тестване. В професионалния си опит тества уеб-базирани системи, десктоп приложения и мобилни приложения, като за целта е използвал различни техники и типове тестване.

 

Добромир Симеонов е в ИТ бранша от близо 5 години. В началото на кариерата си се занимава с разработката на сложни системи свързани с банковия софтуер. Технлогиите, които използвах се използват там са С#, PL/SQL. След това продължава кариерата си в немска компания, в която работи и до днес, и която разработва собствена e-commerce платформа. Основната технология, която използва е Java, с нея има и най-много опит, но също така и Angular като фронт енд платформа. През последните 2 години, заедно с разработката на софтуер, се занимава с това как правилно и ефективно да се използва Scrum. Сертифициран PSM I, както и скръм мастър на екипа.

Любомир Миланов е професионалист с над 10 години опит в изграждането, управлението и анализа на средни и големи мрежи в публичния и частния сектор в България. Сертифициран инструктор е в CISCO мрежови академии с над 5 години опит и стотици обучени и сертифицирани студенти.

От скоро е и част от екипа на SearchIT, където също преподава компютърни мрежи. Притежава валидни професионални сертификати – CCNP R&S, CCNP SP и CCAI. Възпитаник е на Софийската математическа гимназия.

Александър Русев се занимава с Уеб разработка от 2005-та година, първоначално като хоби. От 2015-та година започва да се занимава професионално, като е работил с клиенти от цял свят и с разнообразни проекти – от уеб сайтове до мобилни приложения. Основният му фокус е Front End разработката, но има опит и с Back End системи. Александър е участвал в различни менторски програми и развива свои собствен блог, където споделя опита си с други програмисти.